Høsttur
2025

Progit Høsttur ‘25 – Barcelona 🇪🇸

Årets høsttur gikk til Barcelona, og for en helg det ble! Fra tidlig oppmøte på Gardermoen til sene kvelder i byens pulserende gater – dette var tre dager med god mat, morsomme aktiviteter og fine øyeblikk sammen. Her er vårt lille reisebrev fra turen ✨

Lørdag – tapas og teambuilding 🧩🍹

Vi landet i Barcelona lørdag formiddag og tok en kjapp taxitur til hotellet midt i sentrum. Etter å ha slengt fra oss bagasjen bar det rett til en hyggelig liten tapasrestaurant. Der fikk vi servert masse god mat og friske drinker – akkurat det vi trengte for å komme i gang med helgen.

Så var det klart for dagens første aktivitet: rebusløp! Vi delte oss inn i tre lag og fikk hvert vårt kart, en sekk full av kreativt utstyr og en eske med hengelåser som bare kunne åpnes ved å løse oppgavene underveis. Konkurranseinstinktet meldte seg raskt, men seriøsitetsnivået var… variabelt. Ett lag raste gjennom løypa og rakk både målgang og vente i en halv evighet på neste lag, mens de andre lagene prioriterte strategiske pauser med både is og diverse andre pitstops underveis – helt etter boka 😄 Dagen ble selvfølgelig rundet av med mer tapas 🍷🫒

Søndag – byliv, bading og allmøte ☀️🏊

Søndagen startet rolig for de fleste, før vi møttes til felles lunsj på en kul gastrobar på takterrassen til et av byens flotte hoteller. Derfra gikk turen tilbake til vårt eget hotell, hvor vår daglige leder Morten holdt allmøte ved bassengbaren 🍻🏊🏼‍♂️. Uten tvil vårt hyggeligste allmøte så langt!

Resten av dagen var satt av til å utforske byen i eget tempo. Noen dro til Olympiaparken, andre tok sightseeing i sentrum, badet på stranden eller i hotellets basseng. Noen fikk også med seg La Sagrada Familia – alltid like imponerende, uansett hvor mange ganger man har sett den!

På kvelden toppet vi det hele med kokkekurs: paella og sangria! Vi delte oss i to lag – Team Sjømat med scampi, blekksprut og kreps, og Team Vegetar med sopp, paprika, løk og mer. Team Sjømat tok seieren i sangria-konkurransen, mens Team Vegetar vant paella-finalen. Ryktene sier at den i overkant kraftige sjøsmaken i sjømatvarianten kan ha hatt noe å gjøre med at blekkspruten ble «melket» litt vel entusiastisk… Uansett var det utrolig gøy, lærerikt – og ikke minst skikkelig godt 🍤🥘🍊

Etter kurset ble det en tur innom en koselig bar anbefalt av Paella-instruktøren vår hvor vi ble lovet de beste drinkene i Barcelona, før kvelden endte på dansegulvet. Der viste Progitterne seg som de danseløvene vi er 🕺🪩

Mandag – rolig avslutning og hjemreise ✈️

Mandagen ble en roligere dag med tid til litt shopping, bading og siste sightseeing og en siste felles lunsj på Barcelonas mest fargerike brunch plass før vi satte kursen hjemover. Akkurat passe myk landing etter en innholdsrik helg.

Tusen takk for en nydelig tur! Allerede nå gleder vi oss til hva Blåturkomiteen finner på til neste år 🤩