Våre
tanker
om
teknologi
og
litt
annet
<div>.

Progit + TaskCtrl: Et Unikt Partnerskap!

Dykk ned i historien om et unikt partnerskap mellom Progit og TaskCtrl, som har revolusjonert byggebransjen. Fra en visjon om effektivitet og Lean-metodikk har dette samarbeidet vokst til å forme Norges største fastlandsnæring. 🏗️🚀

Introduksjon til god git-hygiene

Effektivt samarbeid og sporbarhet er avgjørende i moderne programvareutvikling. En ofte undervurdert praksis som kan ha en betydelig innvirkning på disse aspektene er å opprettholde god git-commit hygiene. I denne artikkelen vil vi utforske kort hva dette innebærer og hvordan det kan hjelpe utviklere og team med å forbedre koden, feilsøke raskere og oppnå bedre sporbarhet.

Høsttur 2023

Høsttur, blåtur, firmatur! Kall det hva du vil, gøy er det uansett, og i år ble intet unntak. Vi pakket snippsekken grytidlig en torsdag morgen uten å ane hvor ferden skulle bringe oss, og for en tur det ble! 🤩

Ludvig er tilbake!

Vårt siste tilskudd for denne gang er også et kjent fjes, nemlig sommerstudenten fra 2 år tilbake: Ludvig Hozman 👋🏼

Ingeborg på fulltid!

Da har Ingeborg byttet stillingsbeskrivelse fra "deltid" til "fulltid" og offisielt startet hos oss 🎉

Velkommen Erling

Neste nykommer er Erling Nesset, også han kommer rett fra NTNU og er et fabelaktig tilskudd til gjengen vår!

Sigrun er en Progitter!

Idag hadde våre 4 nydelige (eks-)studenter sin første dag hos oss 🎉 Først ut: Sigrun 😎

Juni, Ivar og Magnus

08.08.23

Sommerprosjekt '23

Sommeren 2023 er over for denne gang, og sommerstudentene er med det ferdig med årets prosjekt 🤠 Alle involverte parter er meget fornøyd med sluttresultatet, og her kan du lese mer om hvordan de tre studentene fra NTNU opplevde sommeren hos Progit.

Årets sommerlektyre

Jeg forbinder ferier med lesing. I år var intet unntak. I denne artikkelen gir jeg en rask oppsummering av sommerens tre bøker.

Velkommen Markus

1. August hadde denne stjernen sin første arbeidsdag hos oss 🤝🏼 Les mer om han her 🤩 🏃🏼‍♂️

26.04.23

ProCon 2023!

Første utgave av Progit sin egen internkonferanse har blitt avholdt. Konferansen ble en kjempesuksess, og vi gleder oss allerede til neste utgave!

Page Object Pattern Typescript Edition

En kort oppfølgingsartikkel til UI-testing med Page Object Pattern hvor det blir demonstrert hvordan du kan bruke Page Object Pattern i React applikasjonen din ved hjelp av jest og react-testing-library.

UI-testing med Page Object Pattern

UI-testing er en tidskrevende prosess. Det finnes metoder som gjør denne prosessen enklere, øker lesbarheten og reduserer mengden vedlikehold. Høres det interessant ut? Trykk her for å lese mer!

JSON Schema

I år har jeg hatt gleden av å arbeide med JSON Schema i forbindelse med validering av skjemaer. I denne artikkelen vil jeg dele noe av denne kunnskapen med dere ved å gi et raskt overblikk over hva JSON Schema er og hvordan det fungerer.

Cloudbrew 2022

Som flittige konsulenter prøver vi å holde oss oppdatert på hva som skjer på teknologifronten i bransjen. Og hva er vel ikke bedre enn å kombinere dette med en tur ned til kontinentet? 5 av våre konsulenter reiste til Mechelen i Belgia for å bli oppdatert på det nyeste Azure har å tilby. Trykk her for å lese reisebrevet deres.

03.10.22

Vi flytter hjem

Like før sommerferien feiret Progit innflytting til vårt nye kontor midt i Torggata 🥂🎉

Progit Høsttur 2022

Naturen har endret fargepalett fra grønn til gul og temperaturen har sunket et par hakk. Dette er tydelige tegn på at høsten er i anmarsj! Progit har en årlig tradisjon om en høsttur og 2022 er ingen unntak! Du vil ikke tro hva som ble arrangert i år! Trykk her for å lese mer!

Så var vi 20 :D

September måned starter meget bra for oss i Progit, da vi endelig kan annonsere at Magnus blir progitter nr 20! En stor milepæl for oss er nådd, og det kunne ikke vært en hyggeligere person som kommer til å bære draktnummer 20 på Progit sitt stjernelag fremover 🤩

Velkommen til våre to nye utviklere

Nå i August er vi så heldige at vi kan ønske både Håvard og Ole Jørgen velkommen som ansatt nr 18 og 19 i Progit 🎉

Ingeborg, Marie og Carl

10.08.22

Sommerprosjekt '22

Sommerprosjektet er over for i år, og nok engang er alle involverte veldig fornøyd med både det faglige og sosiale opplegget gjennom hele sommere 😊 Også i år bestod sommerteamet av 3 meget dyktige studenter som her vil fortelle hvordan det er å ha sommerjobb hos oss i Progit 😎

Introduksjon til Flutter

Hva er Flutter og hvorfor har det blitt mer populært enn React Native? I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på hva Flutter er, populariteten til Flutter og om det er klart for å bli brukt i prod. Det blir også en intro til hvordan man sette opp sitt eget flutter prosjekt.

Progit Fagdag: Spring Edition

Vårens fagdag i regi av Progit fant sted midt i det bankende hjertet av Oslo på Clarion Hotell, Bjørvika. Her fikk vi en solid introduksjon til rammeverket Flutter og programmeringsspråket Dart av vår egen ekspert Jesper. Trykk her for å lese mer om gjennomføringen av fagdagen.

A Billion Laughs

En god latter forlenger livet sies det. Hva med en milliard lattere? Blir det for mye av det gode? Les om den pensjonerte professoren som blir overveldet av latter i boden i de tidlige morgentimene.

Martin Farstad

09.03.22

Lean, DevOps og høy klisjéfaktor: Velkommen til boksirkel!

I begynnelsen av mars gjennomførte Progit sin aller første boksirkel - et tilbud for alle som ønsker å dele lesegleden sin med likesinnede 🤓📚 Første bok ut: "The Phoenix Project: A Novel About IT, DevOps, and Helping Your Business Win"

To nye fjes i februar

Februar var en veldig fin måned for oss i Progit, da vi har kunnet ønske velkommen til to nye kjempedyktige og hyggelige kollegaer; Steffen og Jesper 😃

Sigurd Glende

01.02.22

Hyttetur til Hafjell '22

Hver vinter drar vi på en firmatur til hytta vår i Hafjell. Der blir det bestandig mye god mat og drikke, godt selskap og ikke minst utallige timer i jacuzzien 😎

Rapport fra desember

Desember er alltid en travel måned og i år var ingen unntak. Nå som januar har åpnet dørene for et nytt år så ønsker jeg å dele et lite eksperiment fra tampen på fjoråret. Resultatet vil sjokkere deg!

Bli kjent med Spring - Kapittel 3: Thymeleaf

Det er gode argumenter for å bruke Thymeleaf som template engine i en Spring Boot applikasjon. I dette kapittelet dykker vi dypere inn i bruken av template engines og bygger to TODO-applikasjoner som belyser forskjellene mellom JavaEE sin JSP og Thymeleaf.

Høsttur 2021

Etter at fjorårets høsttur dessverre måtte kanselleres fullstendig grunnet vår dårlige venn Covid, så fikk vi endelig gjennomført tur med hele firma i år! Vi holdt igjen å dra til utlandet i år for å være på den sikre siden, men det la ingen hindring på å få til en fantastisk tur til et flott sted litt nordover på norgeskartet!

Bli kjent med Spring - Kapittel 2: Vår første Spring webapp

I dette kapittelet skal vi bygge en enkel prototype-webapplikasjon med Spring Boot. Prosessen vil demonstrere hvor raskt og enkelt det er å komme i gang med Spring.

Bli kjent med Spring - Kapittel 1: Historien til Spring

Spring er et populært rammeverk og det er brukt i både små og store prosjekter i hele verden. Har du lyst å bli mer kjent med Spring? I så fall er dette blogginnlegget midt i blinken for deg! I første kapittel av 'Bli kjent med Spring' vil du bli mer kjent med hvordan Spring oppsto og hvilke utfordringer det løser.

Progit vokser igjen

Vi er veldig glad for at vi denne måneden har fått to nye dyktige kollegaer. Vi ser frem til å bli bedre kjent med dem begge to!

14.09.21

Continous deployment til Azure App Service med Github Actions!

I denne artikkelen ser vi på hvordan vi enkelt kan konfigurere Github Actions til å brukes som en CI/CD-pipeline til å deploye en .NET 5 applikasjon til Azure App Service. I tillegg ser vi raskt på hvordan man kan publisere en melding til Slack.

Velkommen tilbake Øyvind

Denne måneden kom den tapte sønn tilbake til oss, etter et lite sabatsår i det offentlige kan vi endelig ønske Øyvind Ahlstrøm tilbake til Progit 🎉

Håvard, Ludvig og Marcus

18.08.21

Sommerprosjekt 2021

I sommer nådde Progit Consulting en ny milepæl, vi har hatt 3 dyktige studenter på sommerjobb! Vi var selv spente på hvordan sommerprosjekt og gjennomføring av vår første sommerjobb ville gå. I denne bloggposten forteller studentene selv hvordan sommeren utfoldet seg, og ikke minst hvordan prosjektet hos Hurtigruten ble gjennomført!

Martin har blitt en Progitter

Ferien er over og Progit vokser videre! Vi kan med glede ønske Martin Rebne Farstad velkommen til gjengen 🎉 👏🏼