ProCon
2023!

26.04.23

I Progit har vi en tradisjon med en årlig faghelg som holdes på et spa ikke altfor langt unna Oslo. 2023 utgaven ble intet unntak og vi tok turen over grensen til Sverige og en hel helg på Strömstad Spa & Resort. Tidligere år har formatet alltid vært i form av en workshop eller hackaton hvor en dypdykker ned i en utfordring eller tema over en hel helg. I år ønsket vi å prøve et nytt format, hvor vi dekket et bredere spekter av tema og teknologier. I tillegg ønsket vi å tilby en fin lavterskel arena hvor ansatte kan trene seg på å holde foredrag, mindre workshops osv. Resultatet ble lanseringen av ProCon 🥳


Morten sparket det hele igang med en flott talk som krevde at alle ble med og reflekterte over hva en synes er viktigst å prioritere tid til i livet, for så å innse at man er ganske langt unna der man kanskje ønsker å være. Heldigvis fikk man med seg gode tips og verktøy man kan ta med seg inn i hverdagen for ikke bare å prestere bra på jobb, men også på hjemmebane.

Ingen god IT-konferanse uten et godt utvalg av mat. Det tok ikke lange tiden før dagens første fika ble servert 😋

Etterpå tok Øyvind oss med på en reise inn i presentasjonens verden før ting tok en teknisk vending og vi dypdykket ned i diverse sikkerhetshull sitt fra en angripers perspektiv. Dagens modigste talk kom definitivt fra Ole Jørgen hvor en hel time med hovedsaklig live-koding stod på menyen. Nextjs, krydret med tRPC, Prisma, Planet scale og Clerk, så hadde vi plutselig en kjøleskapsapp med autentisering kjørende i skyen.

Videre lærte vi hvordan man kan bruke Application Insights til å samle og visualisere verdifull data om hvordan en applikasjon faktisk brukes av sluttbrukerne. Denne innsikten kan man så bruke for å bedre forstå bruksmønsteret til brukerne i appen, finne bugs som kanskje ikke dukker opp i loggene eller identifisere svakheter i brukeropplevelsen slik at man kan forbedre denne over tid. Mot slutten av dagen lot Magnus et par tiår med godt oppsamlet nordnorsk frustrasjon gå utover Angular og RxJs, før han gav oss en introduksjon til hvordan neste versjon av Angular og dens Signals kan gjøre verden til et bedre sted i fremtiden.

I Progit møtes vi ofte til sosiale aktiviterer, og en populær aktivitet har vært Disc golf. Nivået har vært så som så, så Emil gav alle en kort introduksjon til hvordan man kan uppe gamet sitt. Konferansen ble avsluttet med en reality-check hvor Abrha fortalte en historie om hvordan hans flotte hjemland Etiopia har gått fra å være et fredelig land til å ende opp i en forferdelig humanitær krise pga borgerkrigen som har herjet landet de siste årene. Slitne etter en lang dag med mye læring og historier å reflektere over, tok det ikke lang tid før hele selskapet befant seg på spa-avdelingen. Samtlige var enige i at dagen hadde vært en kjempesuksess og at dette må vi gjøre igjen.

(grafikk av alle speakere levert av DALL-E)


Vi gleder oss allerede til neste år!