ProCon
2024!

15.05.24

Et av de sikre vårtegnene for ansatte i Progit er faghelgen. ProCon er navnet vi har gitt den, og er vår egen internkonferanse. Akkurat som tidligere år pakket vi sekkene og satte kursen ut av Oslo, denne gang til Rømskog Spa og Resort, hvor ProCon 24 skulle avholdes. Ambisjonen for året var å tilby et bredt spekter av faglig innhold, samt en fin blanding av tekniske talks, soft skills og workshops. Men først skulle det spaest!

Etter en kveld med spa og middag var alle klar for et fullpakket program kl 09 neste morgen. Fagansvarlig Ludvig ønsket alle velkommen og la frem programmet for dagen.

Første kvinne ut var Sigrun. Hun holdt en workshop om tilgjengelighet på nett (a11y/accessibility). I tillegg til at alle fikk en grundig innføring i design og kodeprinsipper man bør følge for å gjøre digitale tjenester tilgjengelige for alle, understreket hun også problemene som kan oppstå for enkelte grupper mennesker i et samfunn som forventer at mer og mer løses av den enkelte på nett.

Etter en liten kaffepause loset Ludvig oss opp og ned callstacker ved hjelp av tracing og Open Telemetry, før Markus gav oss en update på hvor KI står i 2024, eksemplifisert med å generere sangtekst og musikk som handlet om ProCon 24.

Siste sesjon før lunsj ble en erfaringsdeling fra Morten om hva han har lært etter 4 år som konsulent, samt nyttige tips å ta med seg når man skal sette seg inn i nye domener og levere verdi hos kunden.

Tid for lunsj!

ProCon fortsatte med en workshop i funksjonell programmering ved bruk av Clojure, etterfulgt av en talk om load testing. Her så vi på i hvilke tilfeller man kan ønske å lastteste, i tillegg til hvordan man kan enkelt komme igang ved bruk av et verktøy som f.eks k6.

I de to siste timene fikk vi servert en meget interessant reise om hvordan utviklerne i taskctrl over tid har optimalisert lasting av komplekse trestrukturer, både på server og i brukergrensesnittet. Denne talken ble etterfulgt av Ole Jørgen som leverte spennende erfaringer om hvordan et drømmeteam settes sammen, i tillegg til tanker rundt arbeidsmetodikk. Helt til slutt fikk vi severt en smørbrødliste av nyttige triks som finnes i Chrome Dev Tools, som iallfall undertegnede aldri har hørt om før 🤩

Resten av kvelden ble brukt til å fordøye all læringen i vår favorittbadstue, etterfulgt av en bedre middag 🍽️🍻

Vi gleder oss allerede til neste år!