Progit
Fagdag:
Spring
Edition

Progit Fagdag 2022: Spring Edition

En rolig lørdagsmorgen

Vekkerklokken ringer tidlig til tross for at kalenderen viser at det er lørdag. Søvnen blir gnidd ut av øynene og man strekker litt på kroppen etter en god natt med søvn. Det er tidlig, men det er helt OK for i dag har Progit arrangert og invitert til fagdag. På agendaen står det 'Kurs i Flutter' fremført av Progit sin Flutter-ekspert Jesper. Arrangementet skal bli avholdt på vakre Clarion Hotel Barcode som er plassert midt i det bankende hjertet av Oslo.

Da solen hadde stått opp og hintet om en flott lørdag i hovedstaden så entrer en håndfull personer Clarion Hotell med laptopen i ryggsekken. Her ble de møtt av en hyggelig resepsjonist som ledet dem til det hyggelige konferanselokalet med utsikt over Vannkunsten. Deretter ble de introdusert for en buffé med fantastisk frokost og varm kaffe. Frisk frukt og youghurt ble stablet på små dyre asjetter og balansert av stødige hender tilbake til arbeidsbordene. Ingen ville innrømme det, men jeg mistenker at samtlige deltakere hoppet over frokost hjemme for å unne seg en deilig hotellfrokost.


Kurs i Flutter og Dart

Den store skjermen i konferanselokalet presenterte dagens agenda, nemlig kurs i rammeverket Flutter og det tilhørende programmeringsspråket Dart. Ved siden av skjermen står dagens hovedperson, Progits egen Flutter-ekspert Jesper. I forkant fikk alle deltakerne en detaljert liste med instrukser om oppsett av nødvendig programvare på maskinene. Samtidig som deltakerne koste seg med hotellfrokosten startet Jesper dagen med å introdusere Flutter og sin erfaring med rammeverket. Deretter ble det avslørt hva som skulle bygges denne vakre lørdagen: Progit Activity Booker.

Kurset ga valuta for pengene. Jesper hadde i forkant bygget en fungerende versjon av Progit Activity Booker. I tillegg til dette hadde han fordelt applikasjonen i 12 steg som ble gjort tilgjengelig via GitHub. Hvert steg legger til et ekstra element i applikasjonen som f.eks. state management, Firebase og forms.

Deretter fulgte en svært lærerik live-koding sesjon der samtlige deltakere programmerte applikasjonen sammen. Jesper naturligvis delte skjerm og dirigerte oss som en erfaren dirigent. Dette bidro til at vi alle sammen fikk brukt henda til å skrive Dart-kode og bygge applikasjonen til ønsket plattform, enten det var web, macOS, iOS eller Android.

Det var en svært givende opplevelse å bruke Flutter og kunne oppleve hvor raskt og enkelt man kunne programmere en fungerende applikasjon som kan kjøres på så mange plattformer.
TIl dere som leser dette og synes at dette virker interessant: God nyhet! Jesper vil i tillegg publisere en bloggpost om Flutter på Progit sin blogg!


Lunsj

Hjernen er en stor forbruker av glukose og etter noen timer med live-koding merket kursdeltakerne at tanken trengte påfyll. Da var det veldig beleilig at det hadde blitt booket lunsj på den flotte restauranten på Clarion. På menyen var det en sjømatinspirert buffé med både kald og varm mat. Det ble forsynt seg villig av begge deler. Deretter fulgte en liten beinstrekk og mer konsum av kaffe. Med kaffekoppen i hånd kunne man utnytte muligheten til å være kulturelle og la blikket hvile på flotte verkene av Edvard Munch som prydet veggene på hotellet.

Fagdag Afterparty

Uttrykket 'tiden flyr når man har det gøy' var svært passende når klokken plutselig nærmet seg middagstid. Progit hadde booket et bord på nydelige Brasilia ved Rådhusplassen som befinner seg 15 minutters gange fra Bjørvika. Brasilia spesialiserer seg på kjøtt og her fikk kursdeltakerne bryne oss på 'all you can eat'. Det var vanskelig å si nei takk til utsøkte kjøttstykker som ble servert ved bordet og ved middagens slutt var det nesten ingen som orket dessert. En stor suksess!Med såpass mye mat i fordøyelsessystemet var det flaks at man ikke trengte å dra langt for å kunne nyte en siste drink før kvelden ble avsluttet. 20 meter fra Brasilia ligger Raadhuset Bar som Progit tidligere har benyttet i forbindelse med en bordtennis-turnering/lønningspils. Omringet av personer som hygget seg med shuffleboard, bordtennis og biljard fant vi en hyggelig plass med panoramautsikt over bylivet ved Rådhusplassen.

En stor takk til alle som bidro til å gjøre denne fagdagen fantastisk!