Progit
Høsttur
2022

Hjemme i Norge har naturen endret fargepalett fra grønn til gul og temperaturen har sunket med noen få hakk. Dette er sikre tegn på at høsten er i anmarsj. Høsten er en populær årstid og hos Progit er den ekstra populær! Progit har en tradisjon som har fått det enkle navnet Høsttur. Dette er en tradisjon hvor hele selskapet drar sammen på en faglig og sosial tur til en ukjent destinasjon (også kalt blåtur). Det er kun reiselederen som kjenner destinasjonen. Dette er den fjerde gangen høsttur blir avholdt. Tidligere har destinasjonene vært Rejkjavik, Bordeaux og Tromsø. Hvor skal vi reise i år mon tro?
Noen dager før avreise sender reiseleder Sigurd et skriv med pakkeliste og oppmøtetidspunkt.

Pakk badeshorts og møt opp på kontoret 03:30

Mens hele Norge sover så vandrer én etter én inn på Progit-kontoret med ferdigpakket koffert og venter på at den gode varme kaffen skal brygges ferdig. Det er tidlig, men spenningen rundt høsttur samt en rykende fersk kaffe holder søvnen på avstand. Neste etappe er Oslo Lufthavn Gardermoen.

Reiseleder Sigurd holdt resten av reisefølget uvitende gjennom sikkerhetskontrollen og gjetet oss til noen ledige bord hvor vi kunne gjennomføre en felles avsløring av årets destinasjon.

Progit gjør som Haaland

Boardingkortet avslører at vi skal til Spanias sørkyst, nemlig Malaga! Ikke nok med det, vi skal videre vestover til vakre Marbella! Pakkelisten og oppmøtetidspunktet gir nå endelig mening! Etter en felles busstur fra Malaga til Marbella får vi enda en overraskelse: Progit har leid en hel luksusvilla med lekkert basseng og 15 sengeplasser! Her skal vi bo de neste dagene og gjennomføre fagdag, sosiale aktiviteter i sola og deilige måltider!

GitHub CoPilot og P.P.P.A

Årets faglige innhold ble avholdt i dagligstua i Villa Progit. Sigurd delte sine erfaringer med daglig bruk av GitHub CoPilot i prosjekt og kjørte demonstrasjoner av kodegenerering live. Deretter fulgte Ole Andreas opp med en introduksjon og demonstrasjon av det nye Ping Pong ELO-systemet som han har snekret sammen av en håndfull sensorer og knapper koblet til en Raspberry Pi som vil bli montert på bordtennisbordet på kontoret i nær framtid. Sistnevnte ble døpt til P.P.P.A for Progit Ping-Pong API. 🏓

Sosiale aktiviteter

Når man er i Marbella så er det deilig å nyte solen. Det føles ekstra godt når man vet at solen er på vei bort hjemme i Norge. Det ble arrangert disc-golf og tennis for de som hadde lyst til det.

De resterende forsøkte å gjenskape noen ikoniske Haaland-scoringer med myk landing i bassenget.

Spiste vi noe godt da?

Det er kjent at Progit'ere er glad i god mat og det var derfor planlagt flere fantastiske måltider på årets høsttur. Først og fremst hadde vi den luksusen av å ha et eget kjøkken i Villa Progit. Det kjøkkenet ble operert av innleide kokker som lagde frokost og middag til oss de dagene vi ikke hadde reservasjon til restaurant.

Vi var også så heldige at vi fikk en guidet tour av Marbella-by av en lokal guide. Touren inkluderte stopp på flere små restauranter for en smakebit av lokale matvarer.

Takk for en fantastisk høsttur til alle som arrangerte og deltok!