Sommerprosjekt
2021

Håvard, Ludvig og Marcus

18.08.21

Denne sommeren har vi vært så heldige å få bryne oss som konsulenter i Progit! Vi var tre spente studenter som møtte opp på første arbeidsdag, men følte oss samtidig godt forberedt. Fra vi signerte sommerjobb med Progit høsten 2020 har vi blitt godt kjent med både Progit og hverandre i form av digitale kickoff, hytteturer og sosiale middager.

Prosjektet

Progit har alltid vært innstilt på at vi skulle få lov til å legge retningslinjer på hva et sommerprosjekt skulle innebære. I løpet av en workshop på hytteturen kom vi frem til at vi ønsker at prosjektet har en viss kompleksitet samt å inneholde både frontend- og backend-utvikling. Og til slutt, prosjektet skulle ut i produksjon! Dette manifesterte seg til slutt i et prosjekt hos Hurtigruten hvor vi skulle implementere havn-til-havn bestilling for Hurtigruten sin B2B (Business to Business) portal.

Hurtigruten samarbeider med en rekke reisebyråer og reisekonsulenter. Når de bistår sine kunder bruker de en egenutviklet portal for gjennomføring av booking. Tidligere var det kun mulig å booke tradisjonelle cruise, feks Bergen - Kirkenes. Vår oppgave gikk ut på å gjøre det mulig å booke kortere turer - fra havn til havn. Et eksempel på dette kan være Ålesund - Trondheim. Samtidig skulle vi oppdatere det eksisterende designet med ny funksjonalitet.


I løpet av året fikk vi være med å påvirke hvordan sommerjobben vår skulle være. Vi hadde blant annet et ønske om at det skulle være et prosjekt som skulle gå i produksjon, at vi kunne begynne å utvikle så raskt som mulig og at det var mer komplekst enn bare å hente noe data fra et API og vise det i frontend. Alle disse målene ble oppnådd. Fra første dag var mail og tilganger klare, så etter introduksjon av Hurtigruten og prosjektet kunne vi sette i gang med å lage oppgaver basert på epics og design fra kundens designer. Gjennom sommeren fulgte vi et vanlig utviklingsløp med interne møter og daglige standups for å diskutere problemer og fremgang. Underveis dukket det opp mange utfordringer, og ikke bare tekniske. Ettersom prosjektet skulle ut i produksjon etter 6 ukers arbeid, måtte vi jobbe effektivt og samtidig produsere robust og fungerende kode.


Teknisk, så har vi alle sammen jobbet fullstack, med litt devops på siden. Vi har jobbet med både .NET og react kjørende i Azure. Det vi jobbet med som backend i .NET er å regne som en middleware, uten database, mellom flere andre tjenester. Andre tjenester vi måtte sette oss inn i og oppdatere var Contentful CMS og Hurtigruten sitt bookingssystem. Vi har fått friheten selv til å velge hvor på stacken vi vil jobbe og hvordan vi skulle fordele ulike oppgaver blant oss selv. I tillegg til å implementere nytt design og funksjonalitet, har vi også jobbet med å forbedre kodebasen. Gjennom alt arbeidet har vi hatt et fokus på å gjøre koden, og spesielt backenden, mer robust, kjappere og generelt heve nivået på kodekvaliteten. Det har gjort at vi virkelig har måttet sette oss inn i koden og klare å se hva som må til for å nå alle disse målene, og det på bare 6 uker.

Selv om prosjektet var utfordrende og krevende har vi også hatt det gøy i sommer. På onsdager hadde vi faglige innslag fra andre konsulenter i Progit etterfulgt av sosiale aktiviteter. Vi har spilt dart, minigolf, sett på fotball EM på Youngstorget, buldret og vært på KOK cruise ute i oslofjorden. Sommerens høydepunkt må være da vi prøvde downhill sykling i Hafjell i dårlig sikt og ruskevær. Her fikk vi mildt sagt testet både grensene og bremsene på sykkelen.

Alle tre er veldig enige om at det har vært en utrolig gøy og lærerik sommer. I tillegg til å lære mye teknisk, har vi fått prøve oss på hvordan det er å jobbe i team som konsulenter og ovenfor en kunde. Ingen av oss har tidligere jobbet som konsulenter, men sommerjobben har virkelig satt konsulentrollen i perspektiv for oss. Vi er veldig takknemlige over at vi har fått jobbe i Progit, og for å være første gangen Progit har hatt sommerjobb, så har det virkelig overgått alle forventninger!


Tusen takk for nå, og tusen takk for en helt fantastisk sommer!